Antwoorden op al uw vragen rond bijles & studiebegeleiding

We hebben in deze FAQ de vragen verzameld die jullie ons het vaakst stellen.

Is er een vraag waarop u hier geen antwoord kan vinden ? Heeft u nood aan extra informatie? Aarzel niet ons te contacteren. Uw vragen en suggesties helpen ons onze service te verbeteren.

 


Onze aanpak

1. Voor welke vakken organiseren jullie bijlessen?

Voor alle vakken die in het lager, secundair en hoger onderwijs worden gegeven. Sinds bijna 10 jaar organiseren wij studiebegeleiding voor volgende lessen: hulp bij huiswerk, studiemethode, talen, wiskunde, wetenschappen,…

Ook organiseren wij lessen aan huis voor volwassenen voor bijvoorbeeld talen, informatica of boekhouding.

2. Welke zijn de kwalificaties van onze pedagogische coaches?

Educadomo heeft de strategische keuze gemaakt om te werken met universiteits- en hogeschoolstudenten die in hun laatste jaren van hun studies zitten.

Deze coaches worden getest op hun competenties, hun kennis en vooral op de capaciteit om deze kennis over te brengen.

De coaches worden vervolgens geselecteerd voor de vakken waar ze het meest vaardig in zijn. Het is door de vaardigheden van de coach af te stemmen op de noden van uw kind dat we u de best passende coach voorstellen.

De redenen van succes van onze (student) coaches :

Omdat er geen generatiekloof is, zal de leerling gemakkelijker zijn moeilijkheden uitdrukken en zich meer op zijn gemak voelen om vragen te stellen.

De coaches leggen de leerstof op een andere manier uit dan de leerkracht om deze vanuit een andere invalshoek te bekijken. Ze spreken dezelfde taal en slagen er sneller in de leerlingen te motiveren.

3. Wat te doen als de coach me niet bevalt?

Als de coach u na de eerste les niet bevalt, zult u een andere coach voorgesteld krijgen om de begeleiding zo snel mogelijk en zonder bijkomende kosten verder te zetten.

Organisatie van de lessen

1. Waar wordt de studiebegeleiding georganiseerd?

De lessen worden gegeven bij u thuis. De organisatie en opvolging van de begeleiding wordt verzorgd door onze pedagogische raadgevers. Voor meer informatie kan u terecht op: 078/15.00.93.

2. Welke stappen moeten worden ondernomen als we een begeleiding willen voor ons kind?

Alle programma’s omvatten vijf stappen :

  1. Een analytisch onderhoud met één van onze pedagogische raadgevers per telefoon
  2. Een programmavoorstel
  3. De selectie van de best passende coach
  4. Een contractvoorstel
  5. De start van het programma

Het volstaat dus om ons te contacteren per telefoon (078/15.00.93) of via onze website.

3. Wat is de termijn om een coach te krijgen?

In de meeste gevallen organiseren we de begeleidingen op een termijn van 2 tot 5 werkdagen. De lessen starten dan zo snel als mogelijk, naargelang uw noden en uw beschikbaarheid.

4. Geven de pedagogische raadgevers regelmatig feedback aan de ouders?

Uw pedagogische raadgever is uw contactpersoon gedurende de hele begeleiding. Hij/zij is de schakel tussen de coach en uw kind en contacteert u op regelmatige basis om zeker te zijn dat alles vlot verloopt.

Tarieven & voorwaarden

1. Gedurende welke periode is het inschrijvingsgeld geldig?

De inschrijving is geldig voor de hele familie en voor het hele schooljaar.

2. Is de verplaatsingsvergoeding voor de coach inbegrepen in het tarief ?

De totale prijs van de begeleiding omvat ook de verplaatsingsvergoeding voor de lessen die worden gegeven in de volgende stadscentra: Antwerpen, Bergen, Brussel, Charleroi, Gent, Leuven, Louvain-la-Neuve, Luik. Buiten deze stadscentra kunnen verplaatsingsonkosten worden aangerekend.

3. Hoeveel kost het?

Ons advies voor de begeleiding van uw kind is gratis.

Wanneer wij een goed begrip hebben van de specifieke noden van de student, gaan wij op zoek naar iemand met het geschikte profiel om uw kind te helpen.

Pas wanneer u akkoord bent met het voorgestelde plan en coach, sturen wij een offerte naar u toe.

Deze zal een éénmalige inschrijvingskost bevatten van 75€ die geldig is voor de hele familie en voor één jaar.

De prijs voor de studiebegeleiding is afhankelijk van de duur. Een regelmatige begeleiding van leerlingen in het basis- of secundair onderwijs kan vanaf 29 euro per uur (zonder eventuele verplaatsingsvergoeding). Voor studenten van het hoger onderwijs, is het tarief vanaf €34/uur (zonder eventuele verplaatsingsvergoeding)

 Als u nood hebt aan een begeleiding voor de examen periode in juni, kan u ook beroep doen op Educadomo. Tussen 15/05 en 30/06 geniet u van onze begeleidingen aan een tarief van €40/uur (zonder eventuele verplaatsingsvergoeding).

 

Betaling

1. Hoe gebeurt de betaling?

De betaling van uw begeleiding gebeurt per overschrijving. De informatie voor de betaling wordt u meegedeeld via het contract dat per e-mail of post wordt verstuurd voor elke begeleiding. Educadomo zorgt voor de uitbetaling van uw coach.